Bhutan, sau “Druk Yul” - Pământul Dragonului Tunet, este situată între cele mai izolate piscuri ale Munților Himalaya, între India și China, și este supranumită “Țara Fericirii”, după calcularea indicelui de fericire în rândul locuitorilor țării. Descoperirile arheologice atestă locuirea teritoriului din 2000 î.Hr. Bhutan este singura națiune budistă Vajrayana din lume, învățăturile sale având o puternică influență în toate aspectele vieții.
Turismul este bazat pe valori înalte, este limitat și controlat de către guvern, încercându-se evitarea aglomerației pentru a micșora efectele distructive ale turismului de masă. Principalele atracții turistice din Bhutan sunt: Mănăstirea Taktsang (sau "vizuina tigrului") - construită într-un versant montan; principalul centru administrativ și religios al țării - Tashichho Dzong, ce cuprinde guvernul și ministerele, Sala Marii Adunări Naționale, Sala Tronului și cea mai mare mănăstire din țară, Je Khempo; valea Punakha - unde se află cele mai sfinte temple, inclusiv Punakha Dzong; Tongsa Dzong - reședința antică a familiei regale, oferă o priveliște superbă a văii raului și conține o colecție magnifică de sculpturi în corn de rinocer; districtul Tashigang – locul unde se țese mătasea; cea mai venerată mănăstire - Taktsang Goemba; districtul Wangdiphodrang - faimos datorită sculpturilor în ardezie și țesăturilor din bambus, Magazinul Național de Artizanat.
Turiștii pot face drumeții sau ciclism montan în văile și pe munții Bhutanului, pot achiziționa timbre - țara fiind faimoasă pentru acest lucru, pot asista la numeroasele festivaluri budiste bhutaneze, compuse dintr-o mulțime de măști, dansuri și ritualuri - cel mai faimos festival are loc la Paro. Alte evenimente ce au loc în Bhutan sunt reprezentate de competiții legate de tirul cu arcul - acesta fiind sportul național, precum și Târgul Centenar al Fermierilor de pe râul Dhimchu.